[RÖPORTAJ] 26.05.13 Kore Billboard'ın LC9 ile Röportajı




BEG ile aynı ajansta olan LC9 müzik endüstrisinin mücadelesine katıldı. "Hedefimiz Yılın Çaylağı olmak"

[Billboard Kore | Muhabir Kim Eun Joo] Nega Networks'dan Brown Eyed Girls'ün erkek versiyonu çıkış yaptı. Brown Eyed Girls 2006 yılında dikkat çekici vokal yetenekleriyle  4 üyeyle çıkış yapmıştı. BEG ‘The Sixth Sense’ ve PSY'a koreografisini kullanmaları için izin verdikleri  ‘Abracadabra’ şarkısının grubu.Kızlar çıkışlarından bu yana benzersiz bir performans sergilediler. Bu kez grubun erkek versiyonu çıktı.

Onların adı LC9 (League of Competition #9) ,5 yıl gibi uzun bir süre boyunca en uzun eğitimi alan
J-Hyo (21), Lider RASA (24), King (20), AO (17), Jun (19), ve E.Den (22) 'dan oluşuyor grup. Grubun adı  üstün yetenekli  ve kararlılık gösteren üyeleri ile  birlikte sert eğitim ve rekabet ortamını hatırlıyor.
Dokuz'un anlamı ise üye sayısını gösteriyor.Grup şuan 6 kişi ile çıkış yaptı fakat albüm fotoğraf kitabında  diğer üyelerin ayakkabılarını  görebilirsiniz.

Grubun konsepti ise birçok idol arasında hayatta kalma savaşı.Şuan şirkette eğitim gören ya da ileride seçmelere katılıp seçilen kişiler gruba katılacak.Bu konu hakkında bizim de bilgimiz yok ve bu konu hakkında oldukça heycanlıyız.

Uzun stajyerlik dönemi boyunca her bir üye ne kadar yetenekli olduğunu ve ileride ne kadar dikkat çekeceğini defalarca gösterdi.Üyeler 528 gün boyunca  Vancouver Kanada'da eğitim gördüler.
[ Yurtdışında eğitim gören kişiler Kore'de daha çok övgü alıyor] E.DEN olağanüstü tarzı  ve görünümüyle sokakta bile oldukça dikkat çekti.RASA [isminin anlamı Endonezya dilinde "karizmatik " anlamına geliyor] 3 yıl boyunca girdiği bütün elemeleri geçti.


King ,2010 yılında popüler erkek grubu Boyfriend'in  üyesi  Jeongmin ile birlikte katıldığı Büyük Suwon Gençlik Şarkı Yarışmasını kazandı.


Lise öğrencisi olan AO  [ adı Çince'de "uçmak" , "özgürlük" anlamına geliyor ] ünlü dansçıların yer aldığı Hallym Koleji tarafından keşfedildi. Geçen yıl, Gaungzhou Gençlik Hip Hop Dans yarışmasına katıldı ve finale kadar mücadele etti.



J-Hyo eğitim gördüğü bu uzun sürede bir çok açıdan -şarkı,dans,hip hop,performans - yeteneğini herkese ispatladı. Geçen Aralık ayında, BEG'in rapçisi Miryo'nun solo albümüne çektiği  “Dirty” klibinde yer aldı.  "Klip için tıklayınız"  





 Üye Jun Yeonje, Busan'lı ve  " Yakışıklı adam" imajı veriyor. Stajyer olabilmek için resmi seçmelere katıldı.

King , BEG'in erkek grubu olarak bilinmelerine "bunun kendileri için ağır ve omuzlarında bir yük olduğunu dile getirerek "İnsanların dikkattini idol hayatımızdan çok şarkılarımızla çekmek istiyoruz bu yüzden dansa ve sese daha çok odaklandık.Ayrıca sahnede canlı şarkı söylüyoruz" diyerek devam etti.Diğer üyeler King'in sesine dikkat çekerken BEG'in erkek versiyonunun gerçek silahının sesleri olduğunu söylediler.J-Hyo emin bir şekilde "King'in sesi herhangi bir idol kadar güzel ve iyi" dedi. Hold On şarkısında bunu görebilirsiniz  [Türkçe altyazılı Hold On için tıklayınız ]


Popüler idollerin geri dönüşü,Audition Star'ın dönüşü ve üniversite festivalleri yaklaşırken Mayıs ayı tam bir savaş alanı olacak. LC9 bu kargaşada kendine bu sektörde yer edinebilecek mi? Takım ruhu ve sıkı eğitimleri onlara güç veriyor.

King: "Bizim güçlü ve en iyi sunbaemiz  aktif. Özellikle Cho Yong Pil sunbae, çocuklardan yetişkinlere, büyük bir fan kitlesinin gücüne sahip.Böyle büyük insanlarla çalıştığımız için çok mutluyuz." dedi.Ayrıca "Krizin bir fırsat olduğunu söyleyerek, bizim için en iyi zamanın şimdi olduğunu düşünüyorum" diyerek kararlılıklarını birkez daha gözler önüne serdi.



J-HYO: "'Birçok iyi şarkıcı var ama bence bunu kendimizi değerlendirmek için kullanabiliriz.Bu nasıl şarkcılar olmak istediğimizi anlamamız için çok iyi bir fırsat." 




Lütfen blogdan çıkarmayınız.

kaynak:LC9Philippines
çeviri ve paylaşım:LC9 Turkey -


0 yorum: